מוסדות "קול רינה" בראשות הרב יורם אברג'ל זצוק"ל
פייסבוק
הרשמה
חיפוש
דלג על חיפוש
תוכן העמוד
דלג על תוכן העמוד

לחמם עופות בשר או דגים שהרוטב נקרש ונעשה כמו "ג'לי"

מו. שאלה: דגים עופות ובשר שהרוטב שלהם נקרש מחמת הקור, ונעשה כמו ג'לי, כמו שמצוי בתבשילים בשריים שהיו מונחים במקרר, או שהיו בחוץ כמה שעות, והרוטב שבתוכם נקרש, האם מותר בשבת קודש לחזור ולחמם אותם, אף על פי שכתוצאה מהחימום, השומן יימס ויחזור להיות נמס כמים, או שמא אין לחממם בשבת, מחשש איסור משום "נולד", שהרי הרוטב היה רוטב מוצק, ואחר כך נהיה נוזלי, והרי זה כאילו "נולד" בזה דבר חדש?

 

תשובה: מותר לחמם בשבת קודש את התבשילים שיש בהם רוטב, גם באופן שהרוטב שבהם נקרש, כמו שמצוי ברוטב של דגים ועופות ובשר ששהו כמה שעות חוץ לפלאטה, או שהיו מונחים בתוך המקרר, והרוטב נקרש ונעשה כמו "ג'לי", ומותר להניחם על הפלאטה, והתבשיל עם הרוטב חוזר ומתחמם וימס עד שיהיה שוב נמס כמים, ויתחמם עד שיהיה רותח, ולהלכה אין שום נדנוד איסור בדבר.

 

והגם שכמה מחכמי אשכנז חששו בזה משום "נולד" ורצו לדמות את זה לריסוק שלג וברד בשבת שאסור לרסקן, מכל מקום העיקר להלכה שאין בזה חשש "נולד" משום שכבר הרוטב הזה היה בעבר נוזלי כמים ולא התחדש כאן דבר שלא היה קודם, ולכן כאמור מותר להניח בשבת את התבשיל להתחמם גם כאשר הרוטב שבו נקרש.

עבור לתוכן העמוד